maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tupla-arvostelussa Come Back Home + Happy





Ja sama suomeksi tiivistettynä:
Pahoittelemme vilpittömästi, että 2NE1:n musiikkivideo "Come Back Home" on yllättäen viivästynyt ja blaablaablaa:
Tuo mies tuossa ylhäällä on kaiken kurjuuden takana.


Mutta odotus palkitaan.

Tarjolla kaksi uutta musiikkivideota!



Ensimmäisenä Come Back Home.

Kyseessä on siis koko 2NE1:in historian kallein musiikkivideo, eikä kylmiltä väreiltä vältytä  wow, fantastic baby! Video on visuaalisesti näyttävä ja suurimmaksi osaksi futuristisen moniulotteinen. Se ottaa itsensä vakavasti ja näyttäytyy elokuvallisena teoksena. Oikeastaan en ihan osannut odottaa tälläistä videota. Omasta mielestäni parasta tässä on Dara, jonka näyttelijänlahjat ansaitsisivat jo jonkinlaisen palkinnon. Biisi on mielenkiintoisella tavalla onnistunut, elämyksellinen cocktail reggaeta, hip hoppia ja elektronista tanssimusiikkia, eli aika kaukana siitä tavallisesta k-popista (huomaa, että videoon on nerokkaasti sisälletty kaksi biisiä). Kappaleen merkitys on rankka, sillä Come Back Home ei pelkästään tarkoita "tule takaisin kotiin", vaan myöskin "tule takaisin todellisuuteen", kuten video antaa näyttää, vaikka sen tajuaminen vie aikansa. Ainoa asia, mikä jäi vaivaamaan, on hieman epäonnistunut huulisynkkaaminen (näyttää siltä, että tytöt laulaisivat mumisten, mikä on tosin varmaankin tarkoitus), mutta kyllä siihen pikkuhiljaa tottuu.

Lopputuomio: Täydellinen mindfuck.




Ja sitten Happy.

Ihana miten 2NE1:in jokaiseen musiikkivideoon on kunnolla panostettu, eivätkä ne ole mitään pari kertaa taustaa vaihtavia tanssivideoita (kröhöm, SM Entertaiment). Biisi on kermaisen iloinen ja säväyttävän raikas, mutta sanoitusten aihe on oikeastaan todella surullinen ja hassun realistinen. Kertsi jää soimaan päähän, mikä ei haittaa lainkaan, sillä se ei ole mikään tavanomainen rallatus, vaan ihan merkityksellinen veto (hyvä Bom!). Tosi kivasti laitetut hiukset kaikilla! Tästäkin biisistä huomaa, miten paljon 2NE1 on kehittynyt. Arvaappa kuka kohdassa 3:02-3:03 ilmestyvä aurinkolasipäinen hahmo on!? Oikean vastauksen saat selville vähintään seuraavassa postauksessa.

Lopputuomio: 4,5 tähtöstä, niin videosta kuin biisistäkin.

4 kommenttia:

  1. Piti käydä tarkistamassa etukäteen, että kuka kyseisellä videolla esiintyy :D
    Omasta mielestäni albumi on loistava ja pidän kaikista kappaleista todella paljon. Vielä kun saisi hankittua ihan omaksi kyseisen levyn...
    Tykkään tästä sun blogista, sait uuden lukijan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Albumin voi ostaa digitaalisesti mm. iTunesista, eBaysta, useista eri Kpop-kulttuuriin erikoistuvista liikkeistä jne.

      "Fyysisesti" se tulee myyntiin 7.3.

      Poista